Nihayet şu bazlamayı da yaptım ya, artık gam yemem. Hep yapmak istediğim ama bir türlü cesaret edemediğim aynı zamanda da bayıldığım bir şey. Şimdi annem ve bizim sülale burayı okusa "yok artık bazlamayıda marifet diye burayamı yazdın?" derler ama yazdım işte. Belki benim gibi bilmeyenler ve denemek isteyenler vardır.
Bazlama için malzemeler:
1/2 bardak ılık süt
1/2 bardak normal su
1/4 paket yaş maya ya da (1 paket kuru maya)
1/2 tatlı kaşığı şeker
Damak tadınıza göre tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı: Eğer yaş maya kullanacaksanız ılık sütün içinde şekeri ve mayayı eritin, kuru maya kullanacaksanız sadece şekeri eritebilirsiniz. Un,tuz, kuru mayayı suyu ve sütü koymadan karıştırın. Daha sonra sütü ve suyu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Kaba daha önce koyduğunuz un az gelirse, biraz daha un ekleyebilirsiniz ya da çok sert olursa biraz su ile yumuşatabilirsiniz. Yoğurduğunuz kabın ağzını streç folyo ve örtü ile kapatıp 1-1,5 saat bekleyin. Daha sonra hamurdan bezeler koparıp 3-4 mm kalınlığında açın. Açtıklarınızı temiz bir bezin üstüne koyun ve üzerlerini yine temiz bir bezle örtün. Teflon tavaya hiç yağ koymadan biraz ısıtın. Tava ısındıktan sonra hamuru koyun ve sürekli tavayı sallayarak ve sürekli ters-düz yaparak pişirin. Pişerken pofuduk pofuduk kabardığını göreceksiniz. Yaparsanız şimdiden afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 kişi yorum yapmış:
Bazlamaları denedim.benimkilerde seninkiler gibi pofuduk.oldu.ramazan gecelerindeçok piratik ve doyurucu oluyor.tarif için teşekkürler.esme
YOK ARTIK BAZLAMAYIDA MARİFETTEN SAYIP YAZMIŞSIN AYŞECİM.DERİZ VALLA.BİRDE ORADA OLSAK OTURUP AFİYETLE YERDİK.ESME
Sevgili Esme, afiyet bal şeker olsun, yarasın, lop lop et olsun diyeceğim ama demeyeyim. Eline sağlık canım. Sevgiler...
Yorum Gönder