Herşeyin çakması oluyorda ekmek kadayıfının niye olmasın dimi ama... Arkadaşlar biliyorum hiçbir şey orjinalinin yerini tutmaz ama gelin görünki, başka memleketlerde bizim alıştığımız tatları bulmak çok zor. O yüzden bizde birçok şeyin çakmasını yapmak durumunda kalabiliyoruz. Aynı şekil-A' da görüldüğü üzre... Buna Türkiye'de etimek tatlısı da diyorlar amma ve lakin, ben ekmek kadayıfı niyetine yapıp, ekmek kadayıfı niyetine ikram edip, ekmek kadayıfı yerine bir güzel yiyorum. Yerini tutmasa bile şöyle bir dokunduruyor. Denemek isteyen varsa işte tarifi:
Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek ya da buradaki adıyla zwieback (yarım paket yeterli)
Muhallebi için:
1 lt süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı: Etimekler servis edeceğiniz tepsiye dizilir. 2 bardak şeker tencerede eritildikten sonra 2 bardak su yavaş (ve lütfen dikkatli olun sıçrayıp canınızı yakabilir) yavaş ilave edilip karıştırılır. Hiç pürüz kalmadan (ilk başta kaya gibi sertleşir)kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine dökülür. Etimekler o suyun hepsini çekecektir. Muhallebi için gerekli bütün malzeme ( 1 lt sütün 1 bardağı hariç) orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Kıvama gelip kaynadıktan sonra, ocaktan alınıp mikserle 2-3 dakika çırpılır ve etimeklerin üzerine yayılır. Ayırdığınız 1 bardak sütü bir paket krem şanti ile çırpıp, soğumuş muhallebinin üzerine dökülür. Tavsiyem bunu ikram etmeden bir gün önce yapmanız, hem daha güzel kesiliyor hemde daha lezzetli oluyor. Eh ne diyelim yaparsanız şimdiden afiyet olsun.....
5 kişi yorum yapmış:
çakma makma harika bir tarif,
yapabileceğim bir tatlı,ben yiyemem ama evde yiyecek olan çok,sağol.
çok severim ekmek tatlısını ben de deneyeyim merak ettim ellerine sağlık canım
Canım harika görünüyor,ellerine sağlık...
Hepinize çok teşekkürler :))))))
Hımmm
çakma makma nefis görünüyor arkadaşım ellerine sağlık :))
Ben çok beğendim size afiyetler olsun.
Sevgiler........
Yorum Gönder