3 Haziran 2008 Salı


Basmati pirinciyle yapılmış pirinç salatası...

Pirinç Salatası için malzemeler:

1,5 bardak pirinç (Pirinç çeşidi farketmez, evinizdeki malzemeye göre yapabilirsiniz. Yalnız kırık pirinç olmasın, görüntüsü pek hoş olmaz)

1/2 bardak haşlanmış bezelye

1/2 bardak haşlanmış mısır

10 adet kornişon turşu

Yarım demetten daha az dereotu

Tuz

4 kaşık Sıvıyağ

Sıcak su

Yapılışı: Pirinçleri en az yarım saat sıcak suda bekletiyoruz. Daha sonra el değmeden süzgeçte nişastası gidene kadar bol bol yıkıyoruz. Pilav tenceresine 2 kaşık sıvıyağ ve hemen arkasından pirinçleri atıp biraz kavuruyoruz. 1,5 bardak sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilav pişip soğuduktan sonra kalan bütün malzemeyi ekliyoruz. Afiyet olsun...

0 kişi yorum yapmış:

Bu Blogda Ara

Arşiv

Blog Listem

 

ev sohbeti...... Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez