22 Ağustos 2008 Cuma


Öncelikle bu kötü fotoğraf çekimi için kusura bakmayın. Hiçbir işte usta olmadığım gibi bunda da değilim. Çok uğraştım ama daha netini çekemedim, şimdilik bununla idare edin. İleride bu Islak Kek (Kara kız ya da brownie) nin mikrodalgada fırında (tarif Devletşah hanıma ait) pişirileni var, ondan yapacağım. Umarım onu daha güzel çekerim. Ben yine de tarifi vereyim.

Islak Kek (Kara kız ya da Brownie) için malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra yağ, süt, vanilya ve kakaoyuda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. İyice karıştıktan sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz ve onu bir kenarda bekletiyoruz. Kalan karışıma unu ve kabartma tozunu (eleyerek eklerseniz daha güzel olur) ilave edip tekrar çırpıyoruz (bu aşamada içine ceviz içi ya da fındık atabilirsiniz) ama bu seferki karıştırma işlemini tahta kaşıkla yaparsak daha güzel kabarır. Daha önceden yağlanmış kabımıza karışımı boca edip, önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına koyuyoruz. Mümkünse kabarma aşamasında fırının kapağını hiç açmıyoruz, artık pişmiştir diye düşündüğünüz vakit bir kürdan yada bir bıçakla kontrol etmekte fayda var. Piştikten hemen sonra dilimleyip, ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz. Ben bu keki sıcakken yemeyi de çok seviyorum. Tavsiye ederim :))) Afiyet olsun...

0 kişi yorum yapmış:

Bu Blogda Ara

Blog Listem

 

ev sohbeti...... Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez